torsdag 15. april 2010

Katten Missy -sjefen i huset?


Hvem er sjefen i familien? Det lurer vi ofte på. Vi er flere som kjemper om førsteplassen, men som oftest er det katten Missy som går av med seieren. Hun gjør som hun vil. Det er vi som må innrette oss etter henne. Hun liker å være ute en del av natten, men fryser lett og vil snart inn i huset. Da mjauer hun til vi våkner og gir seg ikke før en av oss tobeinte står opp og slipper henne inn. Dette kan skje flere ganger i løpet av natten, og er ikke særlig populært.

Men nå har Tore funnet en løsning på problemet. Han har laget en kattestige opp til altanen, og en ny stige fra altanen til vinduet på soverommet. Så må vinduet stå åpent (så pass at en katt kan smyge seg inn og ut.) Vips, har Missy fått egen inngang og kan gå ut og inn hele natten. Men bare når det er noenlunde vindstille. I uvær må vinduet lukkes igjen, ellers har vi alt regnet i senga :-) Men nå får vi sove mesteparten av natta, så det er framgang.....

Frøya har lyst å leke medMissy. Men en 12 års gammel katt er ikke alltid like leken, noe Frøya smertelig har fått oppleve.
Hun vil gjerne hilse på Missy, men får ofte et slag av en kattelabb med skarpe katteklør. Av og til sitter klørne fast i skinnet til Frøya, og da gjør det vondt. Men hun lærer aldri, ser ikke at hun bør holde seg unna. Neste gang Missy kommer inn, hilser Frøya glad på henne, slikker henne og blir litt nærgående - og får seg en dask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar