torsdag 9. desember 2010

Juleforberedelser

Sonny 9 måneder

Julen nærmer seg, og da skjer det mye rart i huset - i alle fall fra en lundehunds synsvinkel. 3 år gamle Frøya er blitt en voksen, pertentlig frøken. Hun har vært med på alt dette tidligere, og hun gjør sjelden noe galt. Sjeldne og rare lukter kan få litt ekstra oppmerksomhet, men så ser hun overbærende på oss og går videre.

Sonny, derimot, synes alt oppstyret er kjempeartig. Hun skal være med på alt som skjer - verre enn en liten unge. Alt er nytt for henne, og hun sjekker ivrig alt som kommer inn i huset. Vi må passe ekstra på for å holde henne unna, mye kan være farlig. En dag kom hun inn med rødmaling på hodet og over ene bakfoten. Da hadde hun hjulpet til med å male en julenisse, uheldigvis var det oljemaling- Vi er mest redd for at hun skal spise farlige saker. Matlysten er det nemlig ingen ting å si på.

Sonny har også fått en ekstra forkjærlighet for snorer, bånd og reimer. Alle disse gnager hun over så snart hun kommer til. Refleksvestene, et par halsbånd, skoreimer, snorer til jakker og alt hun når tak i gjør hun kort prosess med. Støvlettene mine har mistet pyntereima. Og da Tore hentet poteter, en potetsort i hvert plastnett, gnagde hun over hanken til hvert nett, ganske systematisk.Så avsluttet hun det hele med å ta en rå potet med seg i kurven for å kose seg med. Den spiste hun opp, glad og lykkelig :-) I grunnen erdet noe som kjennetegner Sonny. Hun er alltid strålende glad, blid og imøtekommende. Hunden lever med hele kroppen.

Nå skal vi igang med julefotograferingen. Er spent på om vi får det til. Tenkte at vi skulle få et bilde av hundene med nisselue, men hittil har de boikottet alle forsøk. Enten kryper den ene under senga og gjemmer seg, eller så stikker den andre ut og nekter å komme inn før hun er sikker på at kamera og nisseluer er lagt bort. Skal tro om de forstår hva vi snakker om?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar