fredag 31. desember 2010

Nyttårsbadet

Frøya liker ikke å bade

Hundene fikk ikke noe julebad i år. De er mye ute, og vi hadde det veldig kaldt før jul. Derfor bestemte vi oss å vente med badet til det ble mildere i været. Og i dag, nyttårsaften slo vi til. Varmegrader ute, og varmt og godt inne. Frøya ante nok at noe var i gjære, hun ville bare ut å gjemme seg. Det er to ting hun hater; bading og kloklipping. Men nå slapp hun ikke unna, ingen skjulesteder var gode nok. Hun ble geleidet inn på badet og opp i badekaret. Der ble hun vasket, shamponert og "balsamert" etter veterinærens oppskrift. To ganger shampo med skylling innimellom, og til slutt balsam som skulle masseres inn og sitte i pelsen i 20 minutter. Det ble en prøvelse for oss alle.

Sonny er litt betuttet

Sonny var en ivrig tilskuer, hun ante visst ikke at det var hennes tur etterpå. Hun ville absolutt hoppe opp i badekaret når Frøya ble vasket, det var ei utfordring å holde henne unna. Men når balsamen skulle sitte i Frøya sin pels 20 min, måtte de bytte plass. Frøya på golvet og Sonny i badekaret. Da fikk Sonny et lite sjokk. Det ble ikke slik hun trodde, og da ville hun ut på gulvet. Men dengang ei. Hun måtte pent finne seg i å gjennomgå det samme som Frøya. Når balsamen satt i pelsen til Sonny, ble Frøya tatt opp i gjen i badekaret og fikk pelsen skikkelig skyllet ut. Det var hun nesten glad for, men bare nesten. Hun ble deretter tørket etter alle kunstens regler.

Så var det igjen Sonny sin tur. Pelsen hennes ble også skyllet godt, balsamen forsvant, og så ble hun tørket. Da var det to glade hunder som slapp ut av badet og kunne springe noen "tørkerunder" i huset. En travel seanse både for eier og hunder. Det ikke Frøya vet, er at klørne skal klippes i neste omgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar