tirsdag 28. desember 2010

Romjul

Sonny i den nye senga

Vi har hatt en kald og mørk periode i desember, og det har ikke vært fristende å gå ut. Når romjula så kom med nydelig vær og lite snø, har vi prøvd å være ute så lenge vi klarer hver eneste dag. Hundene jubler. Frøya har ikke hatt godt av den rolige perioden, eller retter sagt: Hun har hatt det så altfor godt. Etter de lange månedene med pelsavfall og dårlig matlyst har hun fått en kjempefin pels og svært god matlyst. Da er det lite lurt å være mye inne. Nå trenger hun mosjon (og mindre mat). Gode nyttårsforsetter! (vi har allerede begynt.)

Skal tro hva som er her?

Her er kaldt, 8-10 kuldegrader i snitt, og svært mye kaldere i marka. Men her er lite snø, så vi kan gå innover skogsveien. Og det medfører at hundene kan springe løse. Heldigvis er det ikke rein i marka akkurat nå, og de få elgene vi ser, holder seg unna.

Hundene har gensere på seg, og det hjelper mot kulden. De liker ikke å bli kledd på, men jeg tror de synes det er OK å ha på seg noe som varmer i denne kulden. Sonny sin er for kort, og Frøya sin er for vid. Kanskje de får seg nye gensere i vinter? Får se.......

Her har skjedd noe interessant

Vi grur oss til nyttår og raketter. Hittil i romjula har vi bare hørt en rakett, heldigvis, men det er ofte mye uvettig rakettoppskyting hele romjula - og til langt ut på nyåret. Håper det er slutt med det, for hundene blir livredde. Selve nyttårsaften bruker vi å ta med oss hundene og katten Missy i bilen og kjøre en tur. Da blir de roligere og reagerer ikke så mye på all smellene. Vi finner oss et utkikkspunkt langt fra folk og ser på raketter. Gjerne i Svingene, der er ikke et menneske å se, men vi har god oversikt og får med oss det meste av raketter i Voje, Bresja, Annfinnslett og Storfjell - og på andre siden av fjorden. Ikke verst å sitte der på nyttårsaften :-)

 Mye rart å se i marka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar