fredag 14. mai 2010

Nytt bur - går det bra?


Lille Sonny har sovet i reisebagen om natta. Vi var svært spent på om hun ville finne seg i å sove i bur, det har ikke fungert med de andre hundene våre. Til vår store overraskelse har dette fungert veldig godt. Når hun blir plassert i bagen, slår hun seg til ro med en gang og legger seg ned. Hun er rolig hele natta.

Neste steg ble da å anskaffe et skikkelig hundebur. Som tenkt, så gjort. Et mellomstort bur ble plassert på stua med døra åpen. Der har det stått noen dager, vi har lagt inn pledd og flere leker. Sonny har vært inni der mange ganger, men hun har ikke lagt seg ned. Til det er Frøya sin kurv altfor fristende.

I natt gikk vi til det avgjørende skritt. Buret ble plassert på soverommet som erstatning for bagen. For at ikke overgangen skulle bli for stor, ble buret satt på nattbordet slik at Sonny kunne se på oss som sov i senga.
Vi var veldig spent på om dette ville fungere, buret er mye større enn bagen og kan virke skremmende på en liten valp. Det er plass til et stort kull valper i et slikt bur, så en liten frøken kan bli ganske ensom. Men flere tepper og noen leker gjør det ganske lunt og koselig i buret.
Og under over alle under - Sonny tuslet litt rundt inne i buret, luktet på alt som var der, og slo seg til ro. Der ble hun liggende til det ble morgen. Når Missy gikk på sine vanlige nattrunder rundt i huset, reiste hun seg og kikket ut, men la seg ned igjen. Frøya ligger i senga og sover, men det ser ikke ut til å bety noe for Sonny. Håper hun fortsatt vil trives i buret. Da har vi løst noen problemer.
Frøya er voksen og rolig, hun bryr seg ikke så mye om det som skjer rundt henne - bortsett fra en tiung. dersom Tore gir Sonny for mye oppmerksomhet, blir det bråk. Er det sjalusi? Uansett, vi tar hensyn til Frøya og prøver å gi henne ekstra oppmerksomhet i denne overgangsperioden. Vi ser allerede at de to leker mye sammen, spesielt når de er ute. Det er merkelig hvor interessant det er å dra i en liten kvist. Det har de mye moro med :-)
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.


2 kommentarer:

  1. Vi har veldig god erfaring med bur om natta! Lina sa vel fra noen få ganger de første nettene om at hun måtte ut midt på natta, men ellers har hun holdt tett om nettene. Men da har det vært om å gjøre å få henne ut så fort som mulig når vi først begynner å røre på oss! ;-)

    SvarSlett
  2. Det går veldig bra med bur om nettene, men jeg må være der. Går jeg ut, blir det bråk. Så nå må vi jobbe med at hun slår seg til ro når det er andre i rommet, eller når hun er alene. Nok å jobbe med :-)

    SvarSlett