mandag 7. juni 2010

Ny tur på dårlig vei

Så lastet vi  enda en gang hundebur, hunder og en mann på krykker i bilen og kjørte til Lødingen. Nå skulle "far i huset" til lege. Og ingen andre var hjemme, så hundene måtte være med. Turen ble et nytt mareritt. Hundene oppførte seg eksemplarisk, men veien var forferdelig. Og med en mann som ikke tåler homper i veien, ble den en tøff tur.
Jeg må selvfølgelig fortelle at veien er under utbedring, så en del av hompene er forårsaket av veiarbeidet. Men svært mange av hompene er gamle og velprøvde. Vestbygdveien er dårlig, men veien gjennom Ura mot Lødingen er også hompete. Begge veiene er under utbedring, så på ettersommeren blir de perfekte. Men inntil videre må vi leve med dårlig vei, veistenging og homper. Heldigvis har vi noe godt å se fram til :-)

Sonny var ikke i form i dag. Hun kastet opp flere ganger, og vi ble selvfølgelig engstelige. Hundene kan ikke fortelle oss hva som er galt, så vi må bare gjette oss til hva som kan være problemet. Vi ser at hun spiser det hun kommer over - et råttent bein, gress, etterlatenskaper fra elg og rein, eller alt som lukter råttent. Så det er kanskje bra at hun kaster opp. Da blir hun kvitt noe av rusket hun spiser. Likevel, vi blir redde. Men hittil har Sonny vært veldig frisk og kjekk. Hun er en livlig og aktiv valp. Frøya, som er 21/2 år, er rolig og har tatt på seg oppdragerrollen. Hun refser Sonny når hun synes det går for langt med spillopper og ulydigheter. Vi ser at Frøya er en flink oppdrager :-)

Trøtt av dagens kjøretur med mange homper, kjørte vi en ettermiddagstur i bygda. Først til Bresjevatnet der hundene fikk trene seg på å løpe etter komando. Det fungerte veldig bra. Så kjørte vi til Hompemuseet på Annfinnslett. Alle hompeskiltene er plassert der (noen uker for tidlig?). Et morsomt påfunn. Vi håper virkelig at dette er historie.



Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar