søndag 8. august 2010

Bærtur med lundehund? Nei Takk!

Fint vær i dag igjen, så vi gikk en liten tur på fjellet. Kanskje kunne vi finne litt bær til søndagskaffen.....
Bær er det nok av i år også. Trodde kanskje at vi ville finne lite bær i år siden sommeren har vært så dårlig, men alt tyder på at vi får et godt bærår.

I dag fant vi blåbær og krøkebær (krekling) - og et og annet moltebær. Hundene sprang foran og fant alle delikatessene. De glefste i seg de fineste bærene før jeg fikk sukk for meg, og det kom mer bær i hundemagene enn i boksen min :-) Så dersom hundene skal være med på flere bærturer, må det være bær i overflod.

Imidlertid virker det som om de foretrekker krekling framfor andre bær, så kanskje vi blir enige om hver vår bærsort. Krekling er det overflod av, og vi plukker ikke så mye av den sorten.

Frøya er en elegant dame, vant til å gå i fjellet. hun tripper av gårde, finner de letteste veiene, leter opp stier og er fantastisk flink i fjellet. Hun går rundt dammer og myrhull, passer på ikke å bli unødig våt på føttene, og snor seg gjennom kratt og høyt gress.

Sonny går rett på med dødsforakt, En dam eller et myrhull stopper henne ikke. Hvorfor gå rundt når hun kan vasse gjennom? Av og til må hun svømme litt også. Men slike detaljer hindrer henne ikke. Hun er ganske tøff. De første gangene trodde jeg hun var uheldig og ikke forsto hvordan hun skulle finne veien, men nå har jeg oppdaget at hun bryr seg ikke. Går hun i et myrhull, klatrer hun fort opp, rister seg litt og springer videre. Når hun skal tilbake, går hun ikke rundt myrhullet, men plasker oppi igjen.

Begge hundene er fine turkamerater. De passer på oss, går ikke langt av gårde, og er hele tiden opptatt av å holde "flokken" samlet.

Se på den fine utsikten over Voje, Bresja og Vestfjorden. I bakgrunnen ser vi Hamarøyfjellene og Steigen.
På bildet under ser du Voje med Hamarøya i bakgrunnen. Foran Hamarøya liger Skjervøya, der Tore Hund grov ned skatten sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar