mandag 30. august 2010

Hos veterinæren

Frøya er plaget av håravfall, hun mister pels. Etter hvert har hun fått store pelsfrie flekker. Dette bekymrer oss veldig. Vi har snakket med veterinær, kjøpt spesialshampo og balsam, kontaktet alle som kan vite noe om pelsavfall og også vurdert foret. Men ingenting hjelper. De pelsfrie flekkkene blir flere og større. Nå viser det veldig godt at hun mangler pels mange steder på kroppen. Også på hodet ser hun grå ut, pelsen der er tynn, og skinnet er mørkt enkelte steder.

Dette har utviklet seg over tid, men er blitt mer og mer synlig. Og nå var det på tide å få veterinæren til å ta en grundig undersøkelse. Vi fikk time mandag kl.10.00.

Vi synes saken er alvorlig, så Tore ville også være med til Sortland dyreklinikk, som er våre veterninærer. Dermed satte vi buret i bilen, tok begge hundene med og dro av gårde i svært god tid. Asfalteringsarbeidet på veien er ikke ferdig, så vi kunne risikere å måtte vente. Og det måtte vi virkelig! EN TIME sto vi og ventet i kø. Hundene syntes visst det var kjekt, for de fikk seg en tur i nye omgivelser, men vi tobeinte likte det ikke.

Til veterninæren kom vi 40 minutter forsinket, men de var veldig greie og lot oss få komme inn. Frøya liker seg veldig godt utenfor lokalene, men inne trives hun ikke noe særlig. Og det forstår vi godt. Inne undersøkte de Frøya nøye, tok urinprøve, pelsprøve og blodprøve. Hun er en fantastisk hund, tar alle slike prøvelser rolig, selv om hun nok ønsket å komme seg fort derfra. Og som vanlig fant de ingenting. Men vi ble enige om at de skal sende blodprøvene videre for å gjøre flere undersøkelser av blodet. Så får vi vente og se hva resultatet blir. Men vi har vært gjennom akkurat de samme undersøkelsene med en annen hund som hadde de samme symptomene, så jeg har ikke store forhåpninger om at de skal finne noen årsak til pelsavfallet. Imidlertid skal vi prøve å gi henne fiskeolje, det skal være veldig bra for pelsen. Dessuten vasker vi henne med en shampo (og balsam) Anneli har sendt oss. Den skal være veldig bra mot pelsavfall. Så vi får håpe det hjelper. Inntil videre må vi bare vente og se.

En Sortlandstur innebærer alltid en del shopping. Slik ble det i dag også. Men når gressklipper, hundemat og kattemat var innkjøpt, snudde vi nesa hjemover. Denne gangen satt vi i asfaltkø bare 40 minutter. Framgang :-)

Frøya var ikke helt i form på hjemveien. Hun virket stiv og beveget seg lite. Hadde hun blitt syk, var det noe mer som feilte henne? Da vi kom hjem, spiste hun litt, og så gikk hun direkte og la seg. Oppførselen hennes bekymret oss, vanligvis liker hun å springe litt rundt i hagen når hun har vært på biltur, men i dag måtte Sonny være alene ute, Frøya gikk til sengs. 

Da hun skulle ut i kveld, haltet hun og så lidende ut. Det måtte vi undersøke. Og da så vi årsaken! Plasteret etter blodprøven hadde glidd litt ned og fast satt på labben. Da jeg fjernet det, så vi en helt annen hund. Hun sprang rundt i huset i full fart, hoppet ut og raste noen runder i hagen. Deretter tok hun flere runder inne sammen med Sonny. En frisk og glad hund. Når plasteret var fjernet, var hun helt frisk. Ingenting som feiler denne hunden :-)

Hos veterinæren fikk vi også en veldig hyggelig overraskelse. Der møtte vi eierne til en lundehund vi ikke visste om. Raja, Lyrypas Elvira. Hun er bare et år gammel, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne og familien hennes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar