søndag 10. oktober 2010

10.10.10 En spesiell dato :-)

I dag våknet vi opp til snø. Riktignok bare små spor av snø på marka, men vi ser at det er hvitt langt nedover fjellsidene på Hamarøya. Og ute er det blitt mye kaldere bare i løpet av natta. Høststormen tok resten av bladverket på lauvtrærne, så de fine høstfargene er også borte. Nå ser vi nesten bare nkne lauvtrær som har forberedt seg på vinteren. Ei og anna selje har fremdeles blad, og rogna står full av knallrøde bær. Kanskje vi kan prøve å lage rognebærgele i år? Her er i alle fall råstoff nok. Det er noen år siden vi hadde så mye rognebær på trærne.

Datoen er spesiell, håper den ikke gir varsel om hvordan vinteren blir.

Hundene merker også at det er blitt kaldere ute. De er ikke så interessert i å oppholde seg i hagen over lengre tid. Sonny har også fått et lite tilbakefall når det gjelder renslighet. Hun synes visst det er mer behagelig å gjøre fra seg inne - selv om hun får høre det når vi oppdager etterlatenskapene hennes. Men Sonny er glad og fornøyd, hun forstår ikke helt hvorfor jeg lager bråk om så lite :-(

Frøya har fått mye ny pels. Den er mørkere enn den andre, så foreløpig ser hun ut som et uregelmessig sjakkbrett - lys bunn med mørke flekker. I tillegg røyter hun, så resten av pelsen er ganske tynn. Det er nok en av grunnene til at hun ikke liker seg så godt ute for tiden. Det blir litt kaldt. Men vi har brukt en vest på ryggen, og det har fungert bra. Nå var vi så skjødesløse at vi la vesten på bordet. Det skulle vi selvfølgelig ikke ha gjort. Sonny fikk tak i den, og hun benyttet anledningen til å tygge av alle bånd og fester. Sonny elsker slike utfordringer. Hun spiser opp tau, bånd og snorer. Ellers lar hun det meste være i fred.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar