søndag 31. oktober 2010

Søndagstur

Været kan bli ganske dårlig i slutten av oktober, og i går var kaldt og surt, is på veien og ganske vått i marka. Men i dag var det annerledes. Vått i marka, men litt mer sørpe på veien. Da var det ikke lenger speilis, heldigvis.

Vi tok med oss hundene, Sonny, Frøya og Beatnic, som er på helgebesøk hos oss. Hundene danset innover skogsveien. Beatnic er mye større enn lundehundene, så han luntet framover der de små hundene måtte sette opp tempoet. Men de hadde det kjempekjekt alle tre. På veiene var det vått og sørpete, men det stoppet dem ikke. Der var altfor mye å utforske og lukte på.

Sonny og Frøya er vant til å springe i marka, og de luktet seg fram på velkjente steder i dag også. Sonny fant en sopp som hun bar på i mange kilometer. Hun våget ikke å slippe denn eller grave den ned, da ville Frøya ta den - og det måtte ikke skje. Beatnic forsto ikke helt alt oppstyret rundt en sopp, så han bar luntet videre.

Hver gang vi stoppet opp, tok de seg en tur opp i haugen - eller de sprang noen runder på marka. Beatnic kan sette opp et voldsomt tempo, lundehundene har ingen sjanse til å følge ham. Men det brydde de seg ikke om, alle sprang i sitt eget tempo.

Oppe ved Janslielva var der en del snø. Vi kastet snøball til hundene, noe som var populært. Frøya  og  Beatnic hoppet etter snøballene, de prøvde å fange dem i lufta, tygde snø og spyttet ut. Sonny har ikke helt forstått vitsen med snø. Men hun lærer vel hun også :-)

Alle hundene var våte og skitne, vi fikk en del arbeid før de kunne komme inn i huset. Men nå ligger de glade og fornøyde og sover, hver på sitt sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar