tirsdag 5. oktober 2010

Utbryteren slår til igjen!


Vi har utvidet hundegården - eller rettere sagt: Den inngjerdede delen av hagen. Arealet er dobbelt så stort. Nå har hundene er mye større område å springe rundt på. Med det samme var de forbauset og uforstående. Nå kunne de gå fritt rundt på et område som tidligere var "ulovlig". De ble veldig glade, danset rundt, lekte og luktet.

Men hvor lenge var Adam i paradis? Plutselig var Sonny på den andre siden av gjerdet. Frøya var like forbauset som oss andre, og etter mye styr og ståk fikk vi Sonny på innsiden og klarte å finne hullet i gjerdet. Det viste seg etterhvert at de var flere steder en liten, tynn og atletisk lundehund kunne komme seg gjennom gjerdet. Men alt ble tettet igjen.

I dag kom hun seg gjennom gjerdet igjen. Glad og lykkelig hoppet hun rundt på plenen foran stuevinduet. Hun hadde ikke tenkt å være på innsiden, nei. Det var med list og lempe jeg klarte å lure henne inn i kjelleren. Den nyvunne friheten ville hun ikke frivillig gi slipp på.
Denne gangen hadde hun klatret ut mellom to planker. Lundehunden har svært god bevegelighet i skuldrene, og det kan hun utnytte. Da hun var valp, brukte hun denne egenskapen til å komme seg gjennom stakittgjerdet, denne gangen kom hun seg gjennom plankegjerdet.

Det gikk en halv time, så var hun igjen på utsiden av gjerdet. Enda et hull å tette. Men det var ikke slutt med det, hun klarte å rive bort planken som ble satt opp foran hullet. Det har gått sport i å bryte seg ut. Og for hvert hull som blir tettet, finner hun et nytt - eller en ny måte å komme seg ut på. De to siste gangene har hun krøpet under gjerdet. Ingen kunne tro det var mulig, men Sonny klarer det utrolige.

Vi har en utbryterkonge i familien.....

1 kommentar: