lørdag 30. oktober 2010

Frøken Frøya - en prinsesse!

Frøya har fått ny pels og ser fantastisk flott ut. Og det forstår hun godt selv. Nå er all den dårlige pelsen borte, hårløse partier er dekket av ny pels, og den nye pelsen har en dypere brunfarge enn den opprinnelige pelsen. Eller kanskje det er den originale pelsfargen som er kommet fram? Frøya har alltid vært lysere i pelsen enn søsknene og foreldrene - uten at det betyr noe. Men da pelsen begynte å bli dårlig, ble den matt og tapte farge. Det bekymret oss, for det virket unaturlig. Så begynte pelsen å forsvinne på enkelte områder av kroppen hennes. Det var enda mer bekymringsfullt, spesielt fordi det ikke kom ny hårvekst. I tillegg ble Frøya lett deprimert og virket litt trist.

Alt dette begynte etter den siste løpetiden. Kunne det være noen sammenheng? Samtidig fikk hun årets vaksine. Men veterinæren syntes hun så veldig kjekk og frisk ut. Da vi noen uker senere kom tilbake med henne, hårløs og matt i resten av pelsen, kunne han ikke finne noen årsak. Frøya så ikke ut til å være syk, men hun virket trist og motløs. Når vi gikk turer, var hun som før, glad og energisk, men ikke lenge etter lå hun i senga og sturet litt, brydde seg ikke så mye om det som skjedde rundt henne. Men som en gammel hund.

Kunne sykdom i familien ha en medvirkende årsak?
Det vet vi ikke, men veterinæren utelukket det ikke.

Vi har prøvd mye rart. Veternæren har tatt prøver (uten å finne noe galt). Vi har byttet for, prøvd med olje i foret, gitt henne youghurt og kefirmelk og kuttet ut det meste av ekstra godbiter.

Anneli har sendt oss spesialshampo og balsam, vi badet henne flere ganger i uka. Senere har vi fått en ny shampo mot kløe hos veterinæren. Bading med den nye shampoen + balsam og massasje var også et prosjekt.  Kløe var noe som kom senere, men når vi børstet henne grundig, forsvant kløen. Vi tror den hadde sammenheng med normal sesongrøyting. Nå er iallefall Frøya blitt fantastisk fin, den skjønneste hunden i verden :-) Hun ser flere år yngre ut, og humøret hennes er på topp. Figuren har forandret seg, hun er også blitt mer spenstig. Vi har fått den flotte hunden vår tilbake :-)

1 kommentar: