mandag 4. oktober 2010

Kjempefint høstvær

Denne høsten har vi vært heldige med været, sola skinner fra skyfri himmel dag etter dag. Bare synd at sommeren er over. Dagene er ganske korte, og om nettene har vi frost. Uansett, vi nyter finværet når vi har det.

Elgjakta er over, nesten før den er i gang. Jegerne har vært ute noen dager, men når vi har så mye elg i nabolaget, er jakta fort overstått. I går kom et annet jaktlag til Vojemarka, de skulle prøve å skyte den siste elgen de hadde på sin kvote. Og her var visst mer enn nok elg å velge i. Jegerne mente de så 6-8 elger bare i Vojemarka. Når jakta er over, kan vi slappe av. Ingen skumle jegere med børser gjemt bak busker og hauger......

Hundene storkoser seg i marka. De springer overalt, leter seg fram til de underligste ting, finner bær og sopp som de spiser, og Sonny plumper ofte ut i grøfter og myrhull. Hun bryr seg ikke om at det er vått. Hun bare rister seg og springer videre, glad og fornøyd. Frøya er mye mer forsiktig. Hun liker ikke å bli våt, så hun går heller rundt myrhullet og hopper over grøfta hvis det er mulig. Rart at hundene er så forskjellige. De har hver sine markerte personligheter :-)

Begge to følger oss hele tiden. De stikker aldri av, men hvis en av dem tilsynelatende skulle være borte, finner jeg den savnede i fullt arbeid - i ferd med å grave ut et musebol. Det er noe av det viktigste hundene våre kan gjøre - synes de selv. Det går foran alt annet. I år er det nesten ikke mus i marka, det er helst gamle musebol de graver ut. Men i fjor hadde de et toppår - håper det blir lenge til neste gang :-)

1 kommentar:

  1. Hei. Så utrolig fine høst bilder, og veldig søte hunder! Vi har vært heldig med været ja, men i dag regner det desverre er hvor jeg bor..Ha en fin høstdag:)

    SvarSlett