onsdag 14. juli 2010

Lundehunden - en del av kystkulturen

Denne uken arrangeres "Kystdagan" i Vestbygda. Et allsidig program, alt fra båtmotorer og fembøringer til husflid, gårdsbesøk, vikinger og så selvfølgelig, det viktigste av alt: MAT! Mat av alle slag. Mye folk, både fastboende og sommerturister. Merkelig at så mange orker å kjøre den dårlige veien utover.... Sannsynligvis er det en del sommerturister som er her i flere dager.

Lundehunden er en del av kystkulturen, så selvfølgelig fikk Sonny og Frøya være med på arrangementet. Og de vakte oppmerksomhet. Jeg tuslet rundt i Voje med hundene, og fikk god anledning til å markedsføre lundehunden. De viste seg fra sin beste side. Sonny hadde stort publikum. Hun sjarmerte alle på valpers vis, blid og logrende søkte hun kontakt med hver eneste en som ville se i hennes retning. Hun elsker å bli klappet og kjælt med, logrer, slikker og småbiter på alle som kommer bort til henne.
Frøya, stille og rolig, hadde god kontroll på det som skjedde. Når unger kom for å klappe henne, bare stod hun rolig og lot dem gjøre det, uten å være oppsøkende. Og nettopp derfor kom mange forsiktige barn bort, klappet henne og snakket med henne. Hun oppførte seg perfekt, som en dronning :-)

"Gamle kjenninger" ble hilst på som lenge savnet slektninger, mens hver eneste fremmedhund fikk høre et sannhetsord. Jeg tror Sonny og Frøya hadde en fin dag med mange nye opplevelser, og hunderasen lundehund fikk mye oppmerksomhet!

På slutten av dagen ble Tore med bortover. Nå klarer han å gå uten krykker, en fantastisk framgang!
Vi skulle se på Nordlandsbåtene, men da vi parkerte bilen, ble han plutselig stiv i blikket. Han hadde fått øye på flere gamle båtmotorer, noen gikk for full maskin, andre hostet og harket, men kom ikke i gang. Og da var dagen reddet for ham. Rundt motorene stod en gjeng entusiaster og diskuterte, og han kastet seg energisk inn i diskusjonene. Det tok litt tid før vi fikk sett på båtene :-)

Supert vær - overraskende nok - og det resulterte i en fin dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar