mandag 19. juli 2010

Humla suser...


Sonny er nå 4 1/2 måned og lærer noe nytt hver eneste dag. Hun er heldig som har Frøya som mentor, men Frøya er ikke alltid like interessert i det valpen roter med. Ofte går hun bare forbi Sonny, legger seg i senga og sover, uberørt av begivenhetene.

Sonny har hittil vært ganske stillfarende, men alle som har lundehund vet at disse hundene liker å bruke stemmene sine. Slik har det også vært med våre lundehunder. Sonny har vi imidlertid nesten ikke hørt lyd i.
Men så slo hun til i dag, hun har ganske dyp stemme, mye grovere enn Frøya. Sonny bjeffet og bjeffet, ga seg ikke. Vi trodde det var naboene hun var ute og hilste på og prøvde å få henne til å stoppe. Men hun var ikke ute, hun sto inne i stua med hodet i en krukke med blomster, stakk bare snuten opp for å bjeffe og ule. Merkelig, hva kunne det være?

Nede mellom plantene summet en bortkommet humle. Den hadde nok forvillet seg inn i stua mens døra var åpen, og så søkte den tilflukt i blomsterkrukka. 
Stakkars liten. Vi fikk avledet Sonny og humla ble sluppet ut i hagen. Der trives den nok mye bedre enn i ei blomsterkrukke med en bjeffende hund som stenger åpningen.  

4 kommentarer:

  1. Koselig å lese om lundehundene deres! En meget spesiell og interessant rase. Jeg leste endel om den før jeg fikk meg lapphund for fire år siden. Da fikk jeg inntrykk av at det var nesten umulig å få tak i valper. Hvor mange hunder er det sånn ca i Norge nå?

    SvarSlett
  2. Hei!
    Kjekt at du leser bloggen :-)
    Lundehunden er en veldig trivelig hund, passe stor, blid og glad. Hundene er ganske tøffe, liker å gå i terrenget, og er utholdende selv om de er små. Men først og fremst er de flotte familiehunder.

    I perioder kan det være vanskelig å få tak i en valp, men akkurat nå ser det ut til å være ledige valper i flere valpekull. Lundehundklubben http://lundehund.no/ har en valpeformidler http://lundehund.no/valper/valpeformidler

    I dag finnes det noe over 500 lundehunder i Norge og en del hunder i andre land.

    SvarSlett
  3. Ble sittende til langt på natt og lese div hjemmesider md lundehunder.
    Jeg er veldig fornøyd med min finske lapphund, tro for all del ikke noe anna ;o) , men det er litt spesielt med denne norske rasen - som burde vært mye større!
    FL har eksplodert i popularitet de siste åra, det er litt skummelt det, men jeg håper og tror vi har flinke og seriøse oppdrettere på rasene 'våre'.

    SvarSlett
  4. Vi hadde en gang en hund som var blanding av finsk lapphund, buhund og lundehund. Og det var en fantastisk hund. Så jeg kan godt forstå at du valgte finsk lapphund (når du ikke fikk lundehund) :-)

    Lundehunden har lenge vært en "truet" hunderase, og avlsrådet og oppdretterne har gjort en veldig god jobb.

    SvarSlett