søndag 18. juli 2010

Vojefest - dagen derpå...


I går (fredag) var det Vojefest!
Dansebandet Sakarina spilte opp til årets fest, og de hadde værgudene på sin side. Alt lå til rette for årets arrangement.
Fest på lokalet er en gammel tradisjon i bygdenorge, men til en viss grad har den utspilt sin rolle. I Vestbygd blir det ikke arrangert så mange fester - noen på Naustvika, og en eller to i Voje. Det er helst den yngre garde som går på fest. Men når Sakarina spiller, er musikken også for de godt voksne. Og folk stilte opp.  Båter ved kaia og biler parkert på plassen viste at der var mye folk og god oppslutning om festen.

Vi som ikke kom oss på fest, hørte både musikken og så folkelivet rundt lokalet. Stemningen var god, så det ut som :-) En vellykket fest.

Etter festen er det mange som går hjem, særlig om sommeren. Det er vanskelig og dyrt å få drosje, og heller ikke alltid så lett å få tak i sjåfør til å kjøre bilen. Avstanden fra ungdomshuset til vårt hus er ca 2 km, og nesten alltid opplever vi at energiske fotgjengere ikke er fullt så energiske når de har gått disse2 kilometrene. Da begynner de å se seg om etter andre løsninger.

Slik var det også i natt. Godt utpå natta ringte det på døra. Og med to varslere i huset ble det et lurveleven. Klokka ringte vel og lenge, og det var startsignalet til hundene. De bjeffet og ulte. De hørte folk på trappa, og sa virkelig hva de mente om saken. Komme midt på natta og forstyrre dem når de sov..... Det ville de ikke finne seg i. Og dersom vi tobeinte ikke våknet av klokka, ville de hjelpe til. Tore sto framme på golvet før han var helt våken.

Saken løste seg fort. Den uheldige mannen ville bare hjem så fort som mulig, så vi kjørte ham de siste kilometrene, det var litt for langt å gå - selv om sommeren. Og vi fikk oppleve en fantastisk sommermorgen, solskinn, fine farger, dyr og fugler. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar