onsdag 7. juli 2010

Nye oppdagelser

Sonny gjør store framskritt. Hver eneste dag oppdager vi noe nytt.
I dag klarte hun å hoppe opp i senga på soverommet, til stor glede for Tore (og Sonny). Frøya var absolutt ikke noe glad. Senga har vært hennes fredede område, der hersket hun på egenhånd. De eneste som fikk være der, var tobeinte (og Missy, av og til). Sonny ble jaget bort.
Men nå klarer Sonny å hoppe opp på egenhånd, og da må Frøya forandre taktikk. Hun knurrer, glefser og bjeffer, men dersom Sonny oppfører seg underdanig nok, får hun være der. Ingen herjing, bare avslapping og soving.

Hundene elsker å gå tur, og aller best liker de seg når de får gå fritt. Da tusler de rundt oss. lukter på det meste, går litt i grøfta og finner stadig interessante steder å grave. Frøya kommer med en gang vi roper på henne, og det gjør Sonny også. Men hun forstår ikke helt at hun må gå i band når vi bestemmer, så det er ikke alltid så lett å få tak i henne. Derfor har vi festet en taustump i vesten, og den henger etter når vi er på tur. Det er lett å få tak i tauet, og da har vi god kontroll på henne. Vi gjorde det samme med Frøya da hun var i den alderen, og det funket godt.

På den første turen med tau i vesten, fikk vi en utfordring. Hundene sprang lett og glad innover skogsveien. Plutselig kom det en nabohund mot oss. Det så ut til å bli et trasig møte, alle tre knurret og bjeffet, nakkehårene reiste seg. Og da var tauet nyttig. jeg hanket inn Sonny, knyttet tauet i Frøya sin vest, og vips - begge hundene var i bånd og under god kontroll. Den andre hunden ble også satt fast og dradd bort - motvillig, men rasende. Selvfølgelig burde vi ha jobbet med å la hundene bli skikkelig kjent med hverandre og til å bli venner, men situasjonen der og da tillot ikkedet. Den oppgaven utsetter vi til en annen dag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar